

Hensikt: Hensikten med dette forsøket var å påvise proteiner med biruettvæske.
Utstyr: 6 reagensglass, reagensglass stativ, melk, olje, biruettvæske, eggeplomme, skinke, vann og eggehvite.
Fremgangsmåte: vi fant frem 6 ulike stoffer som kunne inneholde proteiner. I tillegg til det så fant vi frem 6 reagensrør, og biruettvæske. Så blandet vi biruettvæske med hver av de nevnte stoffene i utstyret.
Resultat: Vi fikk tre reagensrør som ble lilla. Det betyr disse tre reagensglassene inneholdt preoteiner. Altså eggehvite, skinke, og melk inneholder proteiner. Mens eggeplomme, vann og ole inneholder ikke proteiner fordi de fikk andre farger.
Konkluksjon: Jeg lærte at når man blander biruettvæske med stoffer som inneholder proteiner, så blir fargen lilla.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar